VIDEO: Stogodišnjak koji je hodanjem prikupio 33 miliona funti za zdravstvo postaje vitez

Britanski vojni veteran, koji je uz pomoć hodalice prešao 100 puta duž svoje bašte kako bi prikupio sredstva za nacionalnu zdravstvenu službu u jeku pandemije virusa korona, dobiće viteško zvanje.
Toma Mura je specijalno za to nominovao premijer Boris Džonson.
 
Mur je pred svoj stoti rođendan rešio da sebi da zadatak da pređe 100 puta duž svoje bašte s hodalicom, u akciji prikupljanja sredstava za Nacionalnu zdravstvenu službu, nadajući se da će prikupti 1.000 funti, a na kraju je sakupio zapanjujućih 33 miliona funti.
 
Njegova jednostavna odlučnost i obećanje da će "sutra biti dobar dan" ohrabrili su naciju koja je bila u potupunoj izolaciji u jeku pandemije zaraze Covid-19.
 
"Fantastično sakupljanje novca pukovnika Toma ostvarilo je nove rekorde, inspirisalo celu zemlju i svima obezbedilo svetlost kroz tamu virusa korona. U ime svih koji su dirnuti njegovom neverovatnom pričom, želim da kažem veliko hvala", rekao je premijer Džonson.
 
Kraljica Elizabeta Druga je odobrila dodeljivanje te počasne titule. Za sada se ne zna kako će to biti sprovedeno pošto su i dalje na snazi mere izolacije i obavezno socijalno distanciranje.
 
Kada je počeo svoju akciju, Mur je bio kapetan i cilj mu je bio da sakupi 1.000 funti. Njegova porodica je upotrebila društvene mreže da zatraži donacije za pomoć zaposlenima u zdravstvu, kao znak zahvalnosti lekarima i bolničarima koji su ga negovali kada je slomio kuk.
 
Kako je počeo da hoda, javnost je se više privlačio veteran s hodalicom koji se zalagao za pomoć zdravstvu. Kada je stigao njegov stoti rođendan u aprilu, on je unapređen iz kapetana u počasnog pukovnika. I tako, neverovatnom brzinom ponovo je unapređen, sada će biti Ser Tom.
 
  • hmm

    20.05.2020 13:29
    Though I'm past one hundred thousand miles
    I'm feeling very still
    And I think my spaceship knows what I must do
    And I think my life on Earth is nearly through...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin