VIDEO: Osmislio krevet koji se pretvara u kovčeg

Rodolfo Gomez, biznismen iz Kolumbije, osmislio je krevet-kovčeg nakon što je video uznemirujuće slike žrtava virusa korona i drugih preminulih koji su bacani na ulice u gradu Gvajakvil u Ekvadoru.
Bolnički krevet od kartona, koji može da se koristi za pacijente obolele od virusa, transformiše se u kovčeg kada oni preminu. 
 
U prenaseljenom gradu Gvajakvilu u Ekvadoru porodice su bile primorane da tela svojih najmilijih umotaju u tepih ili plastiku i bacaju na ulice jer nije bilo dovoljno grobnih mesta i kovčega.
 
Gomez je, motivisan da osmisli nešto za šta se nadao da će sprečiti sličan scenario u njegovoj rodnoj Kolumbiji i drugim zemljama, došao na ideju o bolničkim krevetima koji se mogu pretvoriti u kovčege.
 
"Videli smo šta se dešavalo u Ekvadoru, kako ljudi iznose preminule članove porodice na ulice. Ono što se, takođe, dešava je da se pogrebne službe urušavaju u slučaju pandemije", rekao je 44-godišnji biznismen.
 
Ovaj krevet-kovčeg može da izdrži težinu do 150 kilograma.
 
  • Ljubo

    02.06.2020 20:50
    odlična ideja
    Zaista sjajno rešenje, trebalo bi i kod nas napraviti proizvodnju ovakvih kreveta sa obzirom na to da nas očekuje drugi talas virusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin