Hitlerova rodna kuća postaje policijska stanica do kraja 2022. godine

Kuća u kojoj je rođen nacistički lider Adolf Hitler biće restaurirana i pretvorena u policijsku stanicu, saopštile su danas vlasti austrijskog grada Braunau Am In.
Na tenderu za obnovu zgrade u kojoj je Hitler rođen 1889. godine učestvovalo je više od 10 firmi.
 
Očekuje se da će radovi biti završeni krajem 2022. godine i da će koštati pet miliona evra, javlja AP.
 
Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer je ocenio da nema boljeg rešenja od pretvaranja Hitlerove rodne kuće u policijsku stanicu.
 
"Policija je čuvar osnovnih sloboda i prava, policajci sebe vide kao saradnike građana i onih koji štite slobodu, pravo okupljanja i slobodu govora", izjavio je Nehamer. 
  • Kole

    03.06.2020 12:49
    Ahaha
    Samo da ju ne sruse jer onda nema nista od dokaza da je tu rodjen njihov Firer,bilo sta samo da ju ne ruse! Ipak je to njihova historija koje se ne odricu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin