Na mestu nemačkog ambasadora u Sloveniji smenjivaće se bračni par

Berlin će u avgustu u Ljubljanu uputiti bračni par diplomata koji će se tokom naredne četiri godine na mestu nemačkog ambasadora u Sloveniji smenjivati svakih osam meseci.
Na mestu nemačkog ambasadora u Sloveniji smenjivaće se bračni par
Foto: Pixabay
Mediji navode da je reč o eksperimentu u svrhu usklađivanja profesionalnih obaveza sa potrebama porodičnog života.
 
Natali Kauter i Adrian Polman, oboje u petoj deceniji života, ističu da su bili zagovornici ovakvog aranžmana prvenstveno zato što su shvatili da više vremena treba da provode sa svojom decom, starom sedam, osam i deset godina.
 
Iako je za nemačko ministarstvo spoljnih poslova ovo prva odluka te vrste kada je reč o ambasadorskim mestima, Kauterova i Polman već imaju slično iskustvo, budući da su ranije istovremeno bili na mestu zamenika šefa nemačke diplomatske misije u Bosni i Hercegovini.
 
Umesto podele mandata na dva dela, odlučili su se za rotacije svakih osam meseci, a dužnost prvi preuzma Polman.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin