VIDEO: Preminuo pevač Riki Valans poznat po pesmi "Tell Laura I Love Her"

Pevač Riki Valans, prvi Velšanin koji je u Britaniji izbio na prvo mesto top liste pesmom "Reci Lauri da je volim" 1960. godine, umro je u 84. godini, potvrdio je njegov agent.
Valans, rođen kao Dejvid Spenser, koji se sa 17 godina pridružio ratnom vojnom vazduhoplovstvu, pre nego što je postao muzičar, imao je demenciju i bio je dosta dugo u bolnici.
 
Pre čuvenog hita iz 1960. godine, nastupao je po klubovima severne Engleske.
 
Pesma "Reci Lauri da je volim" bila je na listi 16 sedmica, od toga tri na mestu broj jedan. To je bio njegov jedini hit u Britaniji.
 
 
Pesma govori o tragičnoj ljubavi mladića Tomija prema devojci Lauri. Pesma je u to vreme smatrana kontroverznom, pa je čak bila i zabranjena na BBC-ju, ali je ipak došla do prve pozicije. Ovaj singl prodat je u više od milion primeraka.
 
On je 2017. godine objavio poslednji singl pod nazivom "Dobrodošao kući" (Welcome Home) kako bi prikupio novac za Muzej RAF-a i Udruženje RAF-a.
 
  • Oj, mladosti...

    13.06.2020 15:13
    Muzika nezaboravnih i najlepših šezdesetih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin