Torbica prodata za rakordnih 250 hiljada evra

Birkin torba, proizvod francuske modne kuće Hermes, izrađena od krokodilske kože i ukrašena dijamantima prodata je za 254.617 evra što je novi svetski rekord, piše britanski list "The Independent".
Izuzetno retka torbica "Hermès Diamond Himalaya Birkin 25" izrađena je od kože nilskog krokodila i s ukrasima od 18-karatnog belog zlata i dijamanata.
 
Birkin je model iz 2016. luksuzne francuske modne kuće, a prodata je na onlajn aukciji londonske kuće Kristiz.
 
Cenom je postignut novi rekord za žensku torbicu prodatu u SAD-u, a ujedno je i najviša cena postignuta za ručnu torbicu na onlajn aukciji.
 
Kupac ostaje anoniman, a bio je među brojnima koji su se takmičili iz 29 zemalja.
 
Kristiz dodaje da su "visoke cene postignute i za druge modne predmete, modnih kuća Šanel i Lui Viton.
 
Hermesova torbica Birkin jedan je od najpopularnijih dizajna, a ime duguje engleskoj glumici i pevačici Džejn Birkin koja ju je promovisala sredinom osamdesetih godina.
  • Milisav

    05.08.2020 09:33
    Mogao bi s tim parama da ljudima spase živote ali čovek odabere da kupi torbicu. Kakav mozak.
  • Sodoma

    02.08.2020 17:11
    Gomora
    Kad čovek pročita ovakvu vest može samo da zaključi da je korona malo zlo u odnosu na ono što je savremen svet zaslužio. Ljudi svakodnevno umiru od gladi. Nove i nove bolesti odnose ljude širom sveta, nedostupni lekovi. Zdravstveni radnici po svetu nemaju dovoljno opreme a nekom čini zadovoljstvo da da bogatstvo za običnu torbu. Dokle doseže glupost, egoizam, bahatost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin