FOTO: Petogodišnji dečak postao heroj, spasao majku pozivom broja sa igračke

Kada je petogodišnji Džoš Čampan pronašao majku kako leži u nesvesti u njihovoj kući, podigao je igračku-kola hitne pomoći i pozvao broj s nalepnice.
Pozvao je 112 gde su ga spojili s policijskim operaterom. Iako je to broj za evropske hitne slučajeve, takođe funkcioniše i u Velikoj Britaniji i spaja na isto mesto kao i njihov broj, 999.
 
Petogodišnji Džoš je uspeo da objasni policijskom operateru da mu majka nije dobro i da im treba pomoć. Policajci su zatim uspeli da lociraju Džoša i njegovog mlađeg brata u njihovoj kući u Telfordu i poslali hitnu pomoć kako bi pomogli majci Kerolajn. Ona je pala u dijabetičku komu, ali zahvaljujući Džošu, hitna pomoć je ubrzo stigla. 
 
"Probudila sam se okružena radnicima hitne službe i s puno igračaka. Objasnili su mi da je Džoš pozvao hitnu pomoć i dao im našu adresu. Nisam mogla da verujem. Nikada pre nije koristio telefon, samo je pozvao broj s igračke. Nisam ni znala da je broj tamo, ali on je uspeo i jako sam ponosna na njega", rekla je kasnije za medije mama Kerolajn (41).
 
 
Džoš je kasnije pozvan u obilazak policijske stanice. Glavni zapovednik policije Telforda Džim Bejker rekao je da se policija divi malom heroju. Rekao je: 
 
"Džoš je neverovatan, a njegovo brzo razmišljanje navelo ga je da pozove broj s igračke jer je bio zabrinut za svoju mamu. Bio je vrlo hrabar. Džoš je već dokazao da bi mogao da postane sjajan policajac. Nadam se da ćemo ga ponovo videti kada bude dovoljno velik da nam se pridruži", rekao je Bejker.
  • Svetlana

    29.08.2020 17:29
    Svaka cast malom Dzosu ali i proizvodjacu igracaka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".