Italijanka koja ne veruje u koronu napala hitnu pomoć koja je prevozila osobu sa simptomima u bolnicu

Žena iz Milana, jedna od mnogih u Italiji koji negiraju postojanje pandemije i koronavirusa, prvo je vikala i vređala, a zatim i fizički napala osoblje hitne pomoći koji su došli da bi pomogli osobi koja je sa simptomima kovida 19 trebala da bude prebačena u bolnicu.
Italijanka koja ne veruje u koronu napala hitnu pomoć koja je prevozila osobu sa simptomima u bolnicu
Foto: Pixabay
Ona je optužila medicinsko osoblje da su "teroristi i da kruže gradom sa upaljenim svetlima i sirenama samo da bi prepali svet", piše dnevni list "Koriere dela Sera".
 
U Lombardiji, koja je od svih italijanskih regija najviše pogođena pandemijom i gde je koronavirus virus do sada prouzrokovao smrt 19.000 osoba, brojni su onih koji negiraju da virus uopšte postoji. Proteklih dana, podseća list, na društvenim mrežama pojavili su se video snimci, navodno ispred ulaza u hitnu pomoć, čiji autori tvrde da ne postoji nikakva vanredna situacija, ili drugi koji dokazuju agresivnošću, poput žene iz Milana, da je sve izmišljeno i da vlasti neosnovano plaše i uznemiravaju narod.
 
Žena o kojoj piše "Koriere dela Sera" je prijavljena policiji i protiv nje je podnesena kaznena prijava. Univerzitetski profesor iz predmeta javna i politička komunikacija Luidzi Di Gregorijo, u svom tekstu za list "Il Fato Kotidijanio" negacioniste naziva "imbecilnim narodom" i poziva se na naučno istraživanje koje je utvrdilo vezu između funkcionisanja "mozga jednog negacioniste i početka bolesti demencije".
 
"Teško je se boriti protiv negacionista jer pripadaju u raznim grupama, skepticima, glupacima, površnima osobama, arogantnim, onima kojih se ne brinu ni za koga", tvrdi profesor Gregorijo.
  • Gordana

    16.11.2020 01:07
    Treba takve zaraziti koronom ali prvo da potpišu da neće tražiti medicinsku pomoć jer ta bolest ne postoji. A onda ih ostaviti da sami rade šta znaju jer ta bolest ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.