Belgijska vlada pisala Deda Mrazu: Drži distancu, peri ruke i nosi masku

Restriktivne mere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Deda Mraza da drže distancu i da nose maske.
Vlasti zemalja Evropske unije se trude da omoguće građanima da u krugu porodice dočekaju Božić i ublaže restriktivne mere tako što će dozvoliti da pet osoba bude prisutno u jednom domaćinstvu za Božić, koji većina Evropljana slavi 25. decembra, navodi Rojters.
 
Mnogi će da otkriju planove ove nedelje i razmišljaju na sličan način, a to je da ograniče broj ljudi na porodičnim okupljanjima, dok su neki festivali otkazani, poput nemačkog božićnog marketa ili Parade mudrih u Španiji, navodi Rojters.
 
Belgijski premijer Aleksander de Kro je zabrinut zbog trećeg talasa koji bi mogao da usledi, nakon što je drugi počeo da slabi.
 
"Ili ćemo prekinuti treći talas za Božić ili će treći talas početi tog dana", rekao je De Kro, koji planira da slavi samo sa suprugom i dvoje dece.
 
Belgijska vlada je čak pisala Svetom Nikoli, odnosno, kako na Zapadu zovu ovog sveca, Deda Mrazu, koji 6. decembra tradicionalno deli poklone deci.
 
"Deda Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno", piše u saopštenju belgijske vlade.
  • mikrob

    26.11.2020 07:33
    Sve sta nije u redu sa ovim svetom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".