SZO: Okupljanja na Božić donose povećan rizik od korone

Evropljani koji se okupljaju za Božić sa prijateljima ili porodicama trebalo bi da pokušaju da slave napolju ili da nose maske u dobro provetrenom zatvorenom prostoru, savetuje Svetska zdravstvena organizacija.
 SZO: Okupljanja na Božić donose povećan rizik od korone
Foto: Pixabay
Saveti, koje je na svojoj veb stranici objavio evropski region SZO, pokriva mnoštvo pitanja u vezi sa zimskom rekreacijom i praznicima, uključujući i to da li treba uzeti pauzu za skijanje i sezonska slavlja.
 
SZO upozorava da okupljanje ljudi svih starosnih grupa, uključujući porodice, verske grupe i prijatelje donosi značajan rizik od povećanog prenosa kovid-19 tokom predstojeće sezone praznika.
 
U savetu se sugeriše i da božićna okupljanja treba da se održavaju napolju ako je moguće, da učesnici treba da nose maske i održavaju fizičku distancu.
 
Ako se okupljanja dešavaju u zatvorenom prostoru, ključni su ograničavanje veličine grupe i obezbeđivanje dobre ventilacije radi smanjenja rizika od izlaganja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin