Nagrađuju svakoga ko prijavi one koji se nisu testirali na koronu

Grad na severu Kine nudi nagradu od 500 juana (77 dolara) za svakoga ko prijavi sugrađanina koji se nije nedavno testirao na korona virus.
Ponuda vlasti Nangonga dolazi dok se milioni u gradu i njegovoj provinciji Hebej testiraju u sklopu napora da se virus stavi pod kontrolu.
 
Ponuda gotovine ili drugih nagrada za informacije o političkim ili društvenim neposlušnicima ima dugu istoriju u Kini, ali pandemija je pokazala novo lice u praksi. Oni za koje se utvrdi da se nisu testirali moraće u dvonedeljni karantin i obavezni su da obave testiranje o svom trošku.
 
Kina je u velikoj meri kontrolisala lokalni prenos virusa primenom mera koje neki smatraju vrlo ekstremnim, uključujući zatvaranje čitavih gradova i elektronsko nadgledanje zabrane putovanja u pojedinim delovima zemlje.
 
Zabrinute zbog novog talasa infekcije, vlasti Kine apeluju na građane da ne putuju radi predstojeće proslave Lunarne Nove godine i naložile su da školski raspust počne nedelju dana ranije.
 
U provinciji Hebej uvedena je stroga zabrana kretanja stanovnika i obustavljen je sav javni prevoz.
  • Davor

    11.01.2021 09:40
    Društvo organizovane odgovornosti vs. društvo organizovane neodgovornosti - u tome je ključna razlika.
  • dede

    10.01.2021 09:14
    Тоталитаристичка комунистичка ву.......а. Томе ми тежимо. Угледајмо се на Кину кажу "мудри" људи. Земља у којој се прати шта радиш и додељује друштвени картон са поенима. Ужас.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.