I Italijani tuže Epl zbog unapred smišljenog zastarevanja ajfona

Italijansko udruženje potrošača Altrokonzumo saopštilo je danas je podnelo kolektivnu tužbu protiv američkog tehnološkog giganta Epla zbog prakse unapred smišljenog zastarevanja ajfona.
I Italijani tuže Epl zbog unapred smišljenog zastarevanja ajfona
Foto: Pixabay
Udruženje je navelo da traži odštetu od 60 miliona evra u ime italijanskih potrošača obmanutih takvom praksom, koju su takođe prepoznale italijanske vlasti.
 
Prema saopštenju Altrokonzuma, tužba pokriva vlasnike ajfona 6 i 6 Plus, 6S i 6S Plus, kojih je u Italiji prodato oko milion u periodu između 2014. i 2020. godine.
 
Epl je u jednom mejlu naveo da nikada nije učinio ništa s ciljem da namerno skrati vek bilo kog svog proizvoda ili da umanji korisničko iskustvo kako bi podstakao kupce na nadogradnju uređaja.
 
Slične tužbe protiv Epla su pokrenute i u Belgiji i Španiji zbog ukalkulisanog zastarevanja ajfona.
 
Evropsko udruženje potrošača Eurokonzjumers, koje koordinira aktivnosti vezane za tri pomenute tužbe, najavilo je da takođe planira da pokrene akciju za podnošenje kolektivne tužbe u Portugalu tokom narednih nedelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".