Sedam puta prekršio karantin i kažnjen sa 28.000 evra

Muškarac sa Tajvana dobio je novčanu kaznu od milion novotajvanskih dolara (28.700 evra) jer je više puta u tri dana izašao iz samoizolacije.
Sedam puta prekršio karantin i kažnjen sa 28.000 evra
Foto: Pixabay
Neimenovani muškarac, koji živi u gradu Taichungu, bio je u samoizolaciji u svom stanu nakon povratka iz Kine s poslovnog putovanja, a meru je prekršio sedam puta.
 
Muškarac je napustio stambenu zgradu kako bi otišao u kupovinu, popravio automobil i još mnogo toga. Čak se navodno sukobio s jednim od svojih komšija koji mu je prigovorio što napušta stan za vreme karantina, piše CNN.
 
Lokalne vlasti potvrdile su da se muškarac vratio iz kontinentalne Kine 21. januara, a prema zakonima trebalo je nakon povratka na Tajvan da boravi u karantinu 14 dana. Lu Shiow-yen, gradonačelnik Taichunga, osudio je njegove postupke kao "ozbiljno kazneno delo" i dodao da "mora biti strogo kažnjen".
 
Uz novčanu kaznu, koja je najviša do sada naplaćena na Tajvanu, muškarac će morati da plati i 3.000 tajvanskih dolara (oko 88 evra) dnevno za troškove karantina. Naime, tajvanske vlasti građanima nadoknađuju 1.000 tajvanskih dolara dnevno za boravak u samoizolaciji, na šta će sada prekršilac ove odredbe izgubiti pravo.
 
Tajvan je jedna od zemalja koja je do sada uspešno suzbila širenje pandemije. Ostrvo je vrlo rano zatvorilo granice, sprovelo masovna testiranja i traženje kontakata te strogo sprovodio mere karantina. Kao rezultat ovih mera, Tajvan je na 23 miliona stanovnika zabeležio samo 889 slučajeva zaraze kovidom-19 i sedam smrtnih slučajeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin