VIDEO: Veliki aplauz širom Britanije za Toma Mura, preminulog stogodišnjaka koji je prikupio novac za medicinare

Ljudi širom Velike Britanije učestvovali su u velikom aplauzu u čast kapetana Toma Mura, stogodišnjeg ratnog veterana koji je u utorak preminuo, a koji je postao planetarni heroj prikupljajući novac za pomoć zdravstvenom sistemu i građanima tokom pandemije.
U velikom aplauzu učestvovao je i premijer Boris Džoson i to tako što je stajao ispred rezidencije u Dauning stritu 10 i ponovo oživeo "aplauz za negovatelje", kojim su Britanci odavali poštu medicinskim radnicima svake nedelje prošlog proleća, piše Gardijan.
 
"Večeras smo odali počast kapetanu seru Tomu Muru i svim zdravstvenim radnicima kojima je pomogao prikupljajući sredstva", objavio je Džonson na tviteru zajedno sa videom u kojem on i njegova verenica Keri Simonds aplaudiraju.
 
 
Ranije je u parlamentu održan minut ćutanja, a poslanici u Donjem domu pognuli su glave u znak počasti i tapšali u znak priznanja za njegova dostignuća.
 
 
Mur je prikupio skoro 33 miliona funti za dobrotvorne organizacije Nacionalnog zdravstva tako što je uoči svog 100. rođendana prošlog aprila sto puta prepešačio dužinu svoje bašte. Osvojio je time srca Britanaca tokom prvog zaključavanja zemlje i podstakao mnoge druge kampanje kojima je prikupljen novac za zdravstveni sistem.
 
 
Kapetan Tom Mur preminuo je u bolnici na Bedfordu od posledica kovid-19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin