Bio u komi 10 meseci, ne zna ništa o koroni a dva puta preležao kovid

Tinejdžer Džozef Flavil probudio se iz desetomesečne kome i uopšte ne zna za pandemiju kovida-19, kojim se tokom ležanja u bolnici zarazio dva puta.
Devetnaestogodišnjaka je udario automobil u Bartonu na Trentu 1. marta prošle godine, tri nedelje pre uvođenja prvog lokdauna u Velikoj Britaniji. Od tada je proveo 10 meseci u komi jer je zadobio povrede glave, ali je nedavno počeo da se oporavlja i postao svestan.
 
Njegova ujna Sali Flavil Smit rekla je za "Gardijan" da Džozef ne zna ništa o pandemiji, pošto je "spavao" 10 meseci.
 
"Ne znam odakle da počnem. Da mi je neko pre godinu dana rekao šta će se sve desiti prošle godine, mislim da mu ne bih verovala. Ne znam da li će Džozef shvatiti šta se sve desilo", kaže ona.
 
Džozefova porodica je pokušala da mu preko video-poziva objasni da zbog mera protiv širenja kovida-19 ne može da bude pored njega.
 
"Kada je budan, pokušavamo da mu objasnimo da bismo želeli da budemo tu i držimo ga za ruku, ali jednostavno ne možemo. Još uvek ne shvata razmere pandemije", navodi Sali Flavil Smit.
 
Tinejdžer, koji je lečen u opštoj bolnici u Lesteru, prebačen je u specijalizovani centar za oporavak u Stouku na Trentu. Počeo je da voljno pomera udove, a sa porodicom i prijateljima komunicira trepćući i smešeći se.
  • Hakrem

    07.02.2021 10:04
    Ovo kao da je prica iz filma "28 dana kasnije"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".