Američki IT gigant: Radno vreme od 9 do 17h je mrtvo

Američki softverski gigant Salesforce zaključio je da je rad u osmočasovnim smenama takoreći prevaziđen i "mrtav", pa su predstavnici te kompanije odlučili da omoguće zaposlenima da rade na daljinu.
Američki IT gigant: Radno vreme od 9 do 17h je mrtvo
Foto: Pixabay
Kompanija se time pridružuje drugim tehnološkim firmama poput Facebook-a i Microsoft-a koje su najavile stalne politike rada od kuće kao odgovor na pandemiju koronavirusa, prenosi Bizlife.
 
Iz Salesforce su objavili da je "radni dan od 9 do 17 h mrtav" i da će zaposlenima omogućiti da odaberu jednu od tri kategorije koje određuju koliko često će biti u kancelariji. Salesforce će takođe dati zaposlenima više slobode da biraju kako će izgledati njihov dnevni raspored.
 
"U našem uključenom i uvek povezanom svetu više nema smisla očekivati od zaposlenih da rade osmočasovnu smenu i uspešno rade svoj posao", dodaju predstavnici kompanije.
 
Ističu da mnogi moraju da decu vode u školu, brinu o bolesnim čalanovima porodice, te da su to sve razlozi zbog kojih zaposlene ne bi trebalo svaki dan prijavljivati da rade u strogoj osmočasovnoj smeni.
 
Takođe ukazuju na to kako će uklanjanje strogih zahteva u kancelariji omogućiti Salesforce-u nova zapošljavanja izvan skupih urbanih centara poput San Franciska i Njujorka. U postu na blogu definišu tri različite kategorije rada: fleksibilno, potpuno udaljeno i bazirano u kancelariji.
 
U kancelariju bi se dolazilo jednom ili tri puta nedeljno i obično samo zbog timske saradnje, sastanaka i prezentacija, preciziraju. Zaposleni u kancelariji biće "najmanje brojna populacija naše radne snage", i odnosiće se samo na zaposlene koji bi zbog prirode posla trebalo da budu u kancelariji četiri do pet dana nedeljno, dodaju iz kompanije.
 
"Naša je odgovornost kao poslodavaca da osnažimo naše ljude da završe posao tokom rasporeda koji najbolje odgovara njima i njihovim timovima, i zato bismo da pružimo fleksibilne opcije koje će im pomoći da budu još produktivniji", napisali su na blogu predstavnici kompanije Salesforce.
  • osa

    14.02.2021 12:27
    Nekad se posao iz kancelarije nosio kući, a sad ga oni koji rade od kuće nose u krevet.
  • Grunf

    12.02.2021 19:41
    @Lexv
    Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan džaba ti što si bolestan.
  • Nemanja

    12.02.2021 15:19
    @ Lexv
    Menjaj poslodavca, šta drugo da ti kažem :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin