Nakon 68 godina izašao iz zatvora, najviše ga oduševili neboderi

Amerikanac Džozef Lajgon (83), koji je kao maloletnik otišao u zatvor i tamo proveo 68 godina, izašao je na slobodu, a jedna od prvih stvari koju je primetio su visoke zgrade kojih nije bilo u Filadelfiji 1953. godine.
Nakon 68 godina izašao iz zatvora, najviše ga oduševili neboderi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lajgon je imao samo 15 godina kada je osuđen na doživotnu robiju zbog učešća u oružanim pljačkama i napadima sa grupom pijanih tinejdžera, koji su ubili dve osobe 1953. godine, preneo je "Dejli mejl".
 
 
Tvrdio je da nije lično ubio nikoga, a dobio je doživotnu zatvorsku kaznu i pre nego što je mogao da dobije dozvolu za upravljanje vozilima.
 
Skoro sedam decenija kasnije, 11. februara, Lajgon je slobodan čovek, nakon što je njegov advokat ubedio sud da je doživotna robija neustavna.
 
 
Filadelfijski centar za osuđene maloletnike i njihovo vraćanje u društvo (YSRP) je radio dugo da učini život posle zatvora normalnim koliko god je to moguće.
 
"Svet se promenio otkada je Lajgon počeo da služi kaznu, ali se i on promenio, sada je praktično novi čovek. Vrlo je radostan i oduševljen promenama u Filadelfiji od 1953. godine, posebno se divi neboderima. Pričao je i o svojim voljenima, koji nisu više među živima, čini se da mu to najviše nedostaje", rekla je Elenor Majers, jedan od savetnika u YSRP.
  • Lala

    21.02.2021 10:19
    E moj ti
    E to je drzava.. Iliti Spanija. Nasli ti par komada oruzja i ajte Arkanovci po 15godina zatvora. Nema uslovne nema tata mediski mogul nema muz ratni profiter pa nanogica i izlezavanje kuci kraj bazena..
  • Ruza

    20.02.2021 07:45
    Tuga
    Tuga ..kako je napisan tekst, ispade da nije gledao tv.sve te godine i nije video zgrade i nebodere.A toliko ga osuditi zbog pljačke, ako nikoga nije ubio je suludo.Ali liči mi to na ono vreme kada su crnci imali manje prava od Amera....ova vest je suvoparna.Bio je maloletan zar se nikada nije zalio...83 godine sad ima.Jebes takav zivot sada !!
  • Drakce

    19.02.2021 08:44
    TV
    Prica jeste interesantna, ali je tesko poverovati da u zatvoru nije gledao TV i tako video i solitere, kao i druga chuda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.