Prva poruka na Tviteru napisana na današnji dan pre 15 godina

Pre tačno 15. godina, 21. marta 2006. godine, direktor Tvitera Džek Dorsi napisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži.
Prva poruka na Tviteru napisana na današnji dan pre 15 godina
Foto: Pixabay
"Otvorio sam nalog na Tviteru", glasila je prva poruka na Tviteru koji sada ima više od 190 miliona korisnika.
 
Tviter sa sedištem u San Francisku je za 15 godina postojanja postao jedna od bitnijih društvenih mreža, ali i sa kontroverzama.
 
Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa kojem je to bilo glavno orudje za komunikaciju. Trampov nalog je pratilo oko 88 miliona ljudi, a ukinut je zbog ponovljenog podsticanja na nasilje i posle nereda njegovih pristalica u Kapitol hilu.
 
To ukidanje je dočekano pozdravima ali i osudama.
 
Dorsi je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Tviteru preko sajta "Valuables".
 
"Kupovina poruke znači sticanje digitalnog sertifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao", navodi se na sajtu i dodaje da je to kao prodaja autograma.
 
Za tu poruku danas je ponudjeno oko 2,5 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin