Direktor centra Gamaleja: Sputnjik Ve efikasan i za životinje

Vakcina Sputnjik Ve može dobro da zaštiti od korona virusa i životinje, izjavio je direktor Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja Aleksandar Gincburg.
Direktor centra Gamaleja: Sputnjik Ve efikasan i za životinje
Foto: 021.rs
On je za RIA Novosti ukazao da, kada je reč o vakcinaciji, još postoje drugi prioriteti.
 
"Više sam nego siguran da će Sputnjik Ve zaštititi i životinje i to dobro, ali prvo moramo da vakcinišemo ljude", istakao je Gincburg.
 
On je ukazao da životinje treba vakcinisati ne samo zato da bi one bile zaštićene, već i zato da bi zaustavile cirkulaciju virusa između njih i ljudi.
 
Gincburg je, međutim, ukazao da je vakcina protiv korona virusa koja je napravljena specijalno za životinje mnogo jeftinija od vakcine za ljude.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".