EU tuži Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja

Regulatorna agencija EU tužila je američki Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu strimovanja muzike primenom restriktivnih pravila.
EU tuži Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja
Foto: Pixabay
Ovo je prvi od četiri procesa protiv te kompanije koji bi mogli da se okončaju velikim novčanim kaznama i promenom njenog poslovnog modela.
 
Tužba je podneta nakon što se švedski muzički servis "Spotifaj" požalio pre dve godine da Epl nepošteno ograničava korisnike "ajfona" na svoj muzički servis "Epl mjuzik".
 
"Određivanjem striktnih pravila u ‘Epl radnji’ koja stavljaju u podređen položaj servise za strimovanje muzike, Epl korisnicima onemogućava da odaberu jeftinije muzičke servise i narušava konkurentnost", saopštila je evropska komesarka za konkurentnost Margret Vestager.
 
Epl je saopštio da je slučaj koji je pokrenula regulatorna agencija EU "suprotan poštenom nadmetanju".
 
"Spotifaj je postao najveći pretplatnički muzički servis u svetu i ponosni smo na ulogu koju smo imali u tome", navodi se u saopštenju američke kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.