FOTO: Fotografije koje su obeležile dan

Ovo su neke od fotografija događaja u svetu i kod nas koji su obeležili ovu nedelju, 9. maj.
FOTO: Fotografije koje su obeležile dan
Foto: FoNet
Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, na Novom groblju u Beogradu položeni su venci na spomenike prvim antifašističkim ministrima unutrašnjih poslova Aleksandru Rankoviću i Slobodanu Peneziću Krcunu.
 
 
Vojna parada na Crvenom trgu u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
 
 
 
 
Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević položila je venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.
 
  
 
Predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović, povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položila je danas venac na Spomen groblje na Gradskom groblju u Novom Sadu.
 
 
Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije na stazi u Montmelu, nadomak Barselone.
 
 
Španci su ukidanje vanrednog stanja i noćnog policijskog časa uvedenog zbog pandemije, koji je bio na snazi šest meseci i ukinut u ponoć, proslavili na ulicama gradova širom zemlje.
 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.
 
 
Nepoznata osoba je na muralu posvećenom preminulom novosadskom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji se nalazi na zidu zgrade na Limanu II u Novom Sadu, iscrtala ustaško obeležje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.