Ispustili sofu na ženu i teško je povredili, sud presudio da ne moraju u zatvor

Dvojica muškaraca koji su ispustili sofu na ženu sa visine od pet metara i naneli joj teške povrede, pošteđeni su zatvora, pa će samo platiti novčane kazne i odraditi dobrovoljni rad.
Ispustili sofu na ženu i teško je povredili, sud presudio da ne moraju u zatvor
Foto: Pixabay
Li Morison (33) i Berni Lou (27) su se pojavili u ponedeljak pred sudom u Aberdinu u Škotskoj, pošto su prethodno priznali da su odgovorni za neodgovorno ponašanje, preneo je Skaj njuz.
 
Incident se dogodio 7. decembra 2019. godine, kada su njih dvojica pokušali da iznesu sofu iz stana u Aberdinu, pa su je ispustili i pala je na krov bara koji se nalazi ispod.
 
Njih dvojica su rekli da nisu mogli da nađu drugi način da je iznesu iz kuće i kažu da su proverili da li ima nekoga ispod, pre nego što su ispustili sofu sa visine od pet metara.
 
Medutim, taj komad nameštaj pogodio je Editu Bitkevičijut, radnicu u baru.
 
Zamenik lokalnog tužioca Kolin Nilson je rekao da "povređena žena nije bila svesna šta je snašlo, i da se probudila uz vrisak".
 
U optužnici je pisalo da je udarac izazvao "ozbiljne povrede, trajne ožiljke i oštećenje".
 
Sud je potvrdio i da ima panične napade kada prolazi pored visokih zgrada, ne može da sedi duže od 40 minuta i probleme sa spavanjem.
 
Šerif Vilijam Samers je rekao da je ona nedeljama bila u bolnici i da se i dalje oporavlja, jer je zadobila povrede koje su joj promenile život.
 
Umesto zatvora, Lou će morati da plati 12.000 funti (14.000 evra) odštete i odradi 150 sati dobrotvornog rada u roku od 12 meseci, dok će Morison morati da plati 3.000 funti (3.500 evra), a i njemu sleduje 150 sati dobrotvornog rada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin