VIDEO: Pijan zaspao vozeći Teslu, auto mu spasao život

Nemili događaj snimljen je kamerom mobilnog telefona u Norveškoj.
VIDEO: Pijan zaspao vozeći Teslu, auto mu spasao život
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema dostupnim informacijama, radi se o 24-godišnjem vozaču koji je pod uticajem alkohola vozio Teslu Model S. Tokom vožnje je zaspao, a to je prepoznao Teslin autopilotni sistem samostalnog upravljanja. 
 
Sistem samostalnog upravljanja je preuzeo kontrolu i zaustavio vozilo ulaskom u tunel Nostvet, doznaje Electrek. Pritom su na automobilu aktivirana i svetla upozorenja, a kako bi obavestio ostale učesnike u saobraćaju na hitnu situaciju.
 
O svemu se oglasila i policija, koja je na Tviteru objavila da je vozač bio pijan i da je izjavio da nije upravljao vozilom.
 
Podsetimo, Tesla Motors konstantno unapređuje svoj sistem samostalnog upravljanja, ali i upozorava da svaki oblik zloupotrebe može da završi uz katastrofalne posledice. Zbog toga savetuju da vozači i pri aktiviranju autopilota drže ruke na volanu i prate saobraćaj.
 
  • Budjoni

    09.08.2021 08:29
    Tesla spašavaaa...
    AV nije Tesla a svakodnevno nas vozajući spašava. Zato smo opijeni Šizojem i nikako da se otreznimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".