VIDEO: Kružni tok koji je opasnost za vozače - 23 nezgode za četiri meseca

Umesto da poboljšaju bezbednost saobraćaja, neki kružni tokovi predstavljaju pravu opasnost po vozače.
VIDEO: Kružni tok koji je opasnost za vozače - 23 nezgode za četiri meseca
Foto: Pixabay
Istorija saobraćajnih nezgoda govori nam da su kružni tokovi bezbedniji od klasičnih raskrsnica ali ne mora uvek da bude tako.
 
U Americi kružni tokovi nisu česta pojava, a ovaj primer pokazuje zašto je tako. Naime, kružni tok u Milvokiju pravi je magnet za saobraćajne nezgode, a jedan Jutjub kanal uporno ih objavljuje.
 
Na kanalu 11Foot8 objavljene su čak 23 nesreće za četiri meseca, a ovo su dve od njih. Na prvom snimku vozač prilazi kružnom toku prevelikom brzinom pa je nezgoda bila neizbežna a udarac u ivičnjak pretvorio je kružni tok u lansirnu rampu za automobil.
 
Ni vozač iz drugog snimka nije se proslavio pažljivom vožnjom u uslovima smanjene vidljivosti i vlažnog kolovoza, pa nije ni čudo da je "ispravio krivinu" na kružnom toku:
 
  • Sale

    11.08.2021 18:58
    @Djole
    Tako bi trebalo da bude, ali u većim kružnim tokovima. Iz unutrašnje prestrojiti se u spoljašnji i zatim se isključiti iz kružnog toka. U Novom Sadu ja ne znam da imamo neki veći kružni tok. Uglavnom su mali, i važi pravilo (pisano ili nepisano) da se iz spoljašnje trake izlazi na prvom ili drugom izlazu, a iz spoljašnje na drugom ili trećem izlazu. I uvek prvo prvenstva ima onaj u spoljašnjoj traci! Onaj iz unutrašnje trake ne sme da preseca put onom u unutrašnjoj. Ako treba i ceo krug da okrene kako bi izašao iz kružnog toka. Nema zaustavljanja, i nema presecanja puta! To je pravilo! I još bitnije pravilo, treba biti oprezan.
  • @Djole

    11.08.2021 14:14
    Tačno je da to niko ne poštuje, ali to je zato što takvo pravilo ne postoji ni u Srbiji ni u ijednoj drugoj državi. Neki postignut koncenzus jeste da je veoma teško ako ne i nemoguće poštovati pravila koja ne postoje i za koja znaju samo malobrojni pojedinci koji su takva pravila izmislili.
  • Djole

    11.08.2021 05:04
    Pa spoljni prsten i jeste iskljucivo za desno. Samo sto to niko ne postuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.