Avganistanka koja je trudna stigla sinoć u Skoplje rodila dečaka

Avganistanka koja je trudna doletela u Skoplje avionom iz Kabula rodila je danas zdravog dečaka.
Kako je objavila Televizija Telma, Avganistanka je rodila zdravu bebu tešku tri kilograma i 200 grama, a porodila se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju.
 
Lekari dežurnog tima kažu da se beba i majka osećaju dobro. Porodilja je, dodaju, bila negativna na kovid.
 
Da je trudnica, koja je sinoć pred ponoć u Skoplje stigla avionom iz Avganistana, odvedena da se porodi, objavio je ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, pošto je dočekao prvu grupu od 149 Avganistanaca koji su svoju zemlju napustili jer su vlast preuzeli talibani.
 
Ostalim građanima Avganistana koji su stigli sinoćnim letom danas se rade PCR testovi, internistički i pedijatrijski pregledi, a biće im ponuđena i vakcinacija ako nisu već vakcinisani.
 
Šef diplomatije Severne Makedonije rekao je da su vlasti u Skoplju za sada dale saglasnost za oko 750 Avganistanaca koji beže od talibana, za koje su podneseni zahtevi.
 
Sve te izbeglice iz Avganistana će, kako je najavljeno, u Severnoj Makedoniji dobiti privremeni boravak od 90 dana, nakon čega će otići u druge zemlje ili u SAD.
 
Prethodno je saopšteno da se radi o zaposlenima u humanitarnim misijama, njihovim ženama i deci, zatim o aktivistima organizacija za zaštitu ljudskih prava, novinarima, prevodiocima, studentima, stipendistima i drugim građanima koji su prethodnih 20 godina radili za snage NATO-a.
  • Cane liman

    01.09.2021 12:46
    Neka se zove AKEKSANDAR AVGANISTANSKOMAKEDONSKI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.