U Austriji od danas kazne za brzu vožnju i do 5.000 evra

U Austriji je danas stupila na snagu izmena Zakona o saobraćaju koja predviđa veće kazne za prekoračenje ograničenja brzine.
 U Austriji od danas kazne za brzu vožnju i do 5.000 evra
Foto: Pixabay
Za prekoračenje ograničenja brzine u naseljenom mestu i na otvorenom putu preti kazna do 5.000 evra, a i vozač mora da računa da će duže ostati bez dozvole.
 
Do sada je za prvo prekoračenje brzine za između 41 i 60 kilometara na čas u naseljenom mestu pretila kazna oduzimanja dozvole na dve nedelje, a od sada je na mesec dana.
 
Ako se prekoračenje ponovi, u toku četiri godine, onda preti oduzimanje dozvole na tri meseca, a sa svakim daljim kršenjem se oduzimanje dozvole povećava za tri do šest meseci.
 
Naime, poeni koji se upisuju u registar za prekršaje brišu se tek nakon četiri godine, a ne posle tri kao do sada.
 
Ko prekorači brzinu za više od 30 kilometara mora od sada da plati 150 umesto 70 evra.
 
Ko u naseljenom mestu prekorači brzinu za više od 40 ili na otvorenom za više od 50 kilometara na sat mora platiti najmanje 300 umesto dosadašnjih 150 evra.
 
Povećava se i novčana kazna u slučaju ponavljanja kršenja ograničenja brzine, za više od 50 odsto, na primer maksimalna kazna sa 2.180 na 5.000 evra.
  • Banderas

    07.09.2021 09:40
    Korupcija
    Zato sto je gospodja u naseljenom mestu Volerau AG (CH) (dozvoljeno50km/h) vozila 43km/h brze nego sto je dozvoljeno,dobila je kaznu od 189550 Svajcarskih franaka. Sud je osudio na kaznu od 401400 SFr,ali se ona zalila te je kazna smanjena na 189550 SFr koju je obavezna platiti u roku od 8 radnih dana inace ide na izdrzavanje zatvorske kazne. U Svajcarskoj se kazne odredjuju po poreskoj prijavi i po imovnom stanju tako da bogati trebaju osetiti snagu kazne. Postovani sagovornice @NSadjaninu Pre nego sto dozvolite sebi pravo da nekoga kritikujete ili kazete da "nije tacno",obrazujte se informisite se,naucite nesto,pre svega se naucite pristojnosti,pismenosti i kulturi.
  • Haha

    03.09.2021 15:18
    Samo kazem
    I 30 na sat je prebrzo ako gledas u telefon a vi razmislite sta je veci problem u saobracaju i da li se resava tako sto se smanjuje dozvoljena brzina i podizu kazne za istu.
  • xx

    02.09.2021 09:19
    Okanović i komitet za saobraćaj nisu drzavna institucija ili agencija nego servis za prdenje po televiziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin