Suspendovan ceo počasni bataljon nemačke garde

Bataljon počasne garde nemačke vojske suspendovan je sa dužnosti zbog istrage rituala inicijacije, sumnje na seksualno zlostavljanje i incidenata povezanih sa krajnjom desnicom.
Suspendovan ceo počasni bataljon nemačke garde
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oni su privremeno suspendovani sa zvaničnih događaja dok se ne istraže optužbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane, dodajući da ministarstvo ima nultu toleranciju prema ovakvim stvarima.
 
Bataljon, koji ima blizu 1.000 pripadnika, odaje vojne počasti tokom državnih poseta i ostalih zvaničnih formalnih događaja.
 
Navedeno je da je unutrašnjom istragom obuhvaćeno nekoliko desetina vojnika, kao rezultat prijava kolega iz bataljona.
 
Prethodno je "Špigl" pisao da je u bataljonu formirana grupa krajnje desnice od najmanje šest vojnika.
  • Vojnik (bivši)

    18.10.2021 16:31
    Njihov naci-ritual sa bakljama je morbidan i za osudu. Gade mi se i "drukare" iz počasnog bataljona. Šta su uopšte tražlili u vojsci, još u takvoj jedinici - da "misle svojom glavom"? To mu dodje kao da vegan odluči da se zaposli u mesari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin