Kulinarski potres u Francuskoj, tradicionalnom kamamberu preti mocarela

U Francuskoj se dešava mali kulinarski zemljotres, jer pada prodaja poznatog, tradicionalnog sira kamambera u korist italijanskog rivala, mocarele.
Kulinarski potres u Francuskoj, tradicionalnom kamamberu preti mocarela
Foto: Pixabay
Prema studiji francuskog Ministarstva poljoprivrede, u 2020. godini prodaja kamambera pala je za 11 odsto u poređenju sa 2015, dok je prodaja mocarele skočila za 62 odsto.
 
Istraživačka kuća Nilsen navela je da je trend jasan i da će prodaja mocarele uskoro prestići prodaju kamambera, sira poreklom iz Normandije.
 
"Mi smo žalosni. Kako to da najbolji sir bude svrgnut sa trona", pitala je firma Nilsen.
 
Mnogi smatraju da je kamamberu narušena reputacija jer "pati od staromodnog imidža". Ocenjuje se da ga sada više konzumiraju stariji.
 
Kamamber je zahtevniji proizvod, jakog ukusa i mirisa, koji se jede sam, dok je mocarela u modi i vole je mladi, naveli su kulinari.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".