Na klinici pomešali embrione, sud roditeljima odobrio razmenu beba

Par iz Los Anđelesa podneo je tužbu protiv klinike specijalizovane za vantelesnu oplodnju nakon što je ustanovio da su pomešani embrioni i da su dobili dete druge porodice.
Na klinici pomešali embrione, sud roditeljima odobrio razmenu beba
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kada su Dafna i Aleksander Kardinale prvi put videli svoju novorođenu bebu u septembru 2019, odmah su primetili da devojčica ima tamniju kožu i kosu od ostatka porodice, naveli su njihovi advokati.

"Genetski testovi su otkrili da beba koju su Aleksandar i Dafna dobili i odgajali nekoliko meseci nije genetski povezana sa njima. Njihova beba je bila biološko dete drugih ljudi", dodali su advokati.

Prema tužbi podnetoj sudu u Los Anđelesu, embrioni dva para su zamenjeni, verovatno iz nemara.
 
Nakon otkrivanja greške, dva para su se upoznala i odlučila da uzmu svoje biološke bebe, a tu razmenu je odobrio sud.
 
Međutim, ta greška je ostavila tragove i patnju, tvrdi bračni par Kardinale koji traže odštetu.
 
"Rođenje naše ćerke trebalo je da bude jedno od najsrećnijih trenutaka u mom životu. Ali odmah sam bio potresen i uznemiren što je nisam prepoznao", rekao je Aleksandar Kardinale.
 
"Kada je istina izašla na videlo, zamena dece je bila još više uznemirujuća. Zaista je bila noćna mora izgubiti dete koje poznajete i dobiti svoje dete koje još ne poznajete", dodao je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin