Bajden na sat i 25 minuta preneo ovlašćenja na Kamalu Haris zbog kolonoskopije

Predsednik SAD Džozef Bajden nastavio je sa svojim predsedničkim dužnostima pošto je tačno sat i 25 minuta preneo ovlašćenja na potpredsednicu Kamalu Haris.
Toliko je bio pod totalnom anestezijom za vreme kolonoskopije kojoj je bio podvrgnut, saopštila je Bela kuća.

Bajden, kojem je rađena rutinska kolonoskopija, posle buđena iz anestezije prvo je zvao Kamalu Haris tačno u 11.35h po vašingtonskom vremenu i tada se završio period prenošenja ovlašćenja.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je da će Bajden ostati u bolnici kod Vašingtona gde će biti nastavljen njegov lekarski pregled.
 
Džen Psaki je rekla da je Bajden preneo ovlašćenja Kamali Haris u 10.10h po lokalnom vremenu u skladu sa uslovima koje nalaže američki Ustav.
 
Kamala Haris je tako nakratko postala prva žena koja je imala predsednička ovlašćenja u SAD.
 
Bajden, koji sutra puni 79 godina, najstariji je predsednik SAD. On je ranije obećao da neće ništa kriti o svom zdravstenom stanju.
 
Američki predsednik ne puši i ne konzumira alkohol, a krajem septembra je primio treću dozu vakcine protiv korona virusa.
 
Kratak prenos ovlašćenja na potpredsednika SAD poslednji put je izvršen 2007. godine, kada je tadašnji šef države Džordž Buš bio podvrgnut istoj proceduri kao Bajden danas. Buš je i 2002. iz istog razloga nakratko preneo ovlašćenja na tadašnjeg potpredsednika Dika Čejnija.
  • Dojčilo

    19.11.2021 20:30
    Vrh
    Ma divno..Dementni kreten kroji sudbinu sveta
  • Ivan

    19.11.2021 19:20
    .
    Ova ce zapoceti nuklearni rat u toku 24 sata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin