Policajac u Hrvatskoj otpušten jer nije hteo da pokaže kovid potvrdu

Istarska policija saopštila je da je policajac iz Poreča, koji je pre dva dana odbio da pokaže kovid potvrdu ili test pa o tome javno govorio, udaljen iz službe u skladu sa Zakonom o policiji.
Policajac u Hrvatskoj otpušten jer nije hteo da pokaže kovid potvrdu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Mogu da potvrdim da je policijski službenik udaljen iz službe u skladu sa Zakonom o policiji iz nekoliko razloga. Jedan od razloga za to je i istup u javnosti bez saglasnosti koja je propisana zakonskom odredbom", izjavila je portparolka istarske policije Suzana Sokač.

Dodala je da je on udaljen iz službe, a protiv njega biće sproveden disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti

Kako se navodi, porečki policajac nije ni juče pokazao kovid potvrdu izjavivši kratko da "prihvata posledice od strane poslodavca".
 
On je najavio da "ima pravna sredstva kojima će se boriti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin