Uslov da mu presade bubreg je da je vakcinisan, ali kaže: "Radije ću umreti slobodan"

Čed Karsvel iz američke Severne Karoline, koji se požalio da bolnica ne želi da mu uradi transplantaciju bubrega jer nije vakcinisan, rekao je da će radije umreti slobodan nego da se vakciniše.
Uslov da mu presade bubreg je da je vakcinisan, ali kaže: "Radije ću umreti slobodan"
Foto: Pixabay
"Rođen sam slobodan. Umreću slobodan. Ne menjam mišljenje. Razgovarao sam sa svojom porodicom i svima koji su mi bliski. Oni znaju šta mislim i neće se dogoditi situacija da ću promeniti mišljenje o ovoj temi", rekao je Karsvel za WSOC.
Karsvel je imao dve amputacije, a imao je i operacije srca. Sada mu je potrebna transplantacija bubrega jer mu jedan radi na četiri odsto kapaciteta i mora da ide na dijalizu tri puta nedeljno. 
Njegovi prijatelji i lokalne firme u okrugu Burk prikupili su sredstva za operaciju, a više od 100 ljudi ponudilo mu je svoj bubreg. 
 
Međutim, baptistička bolnica "Atrium Health Wake Forest" u Vinsto-Sejlemu obavestila je Karsvela da on i onaj ko donira bubreg moraju biti potpuno vakcinisani kako bi mogli da nastave sa transplantacijom.
 
Karsvel je rekao da je bolničkom osoblju rekao da će radije umreti nego da se vakciniše. 
 
Novinarima je rekao da je već dva puta imao koronavirus i veruje da bi vakcina trebalo da bude lični izbor, a ne uslov. 
 
Baptistička bolnica "Atrium Health Wake Forest" saopštila je kako njena politika sledi zdravstvene standarde koji se sprovode širom SAD i da su uvedeni u praksu kako bi zaštitila svoje pacijente.
 
"Razlog zbog kog se preporučuje vakcinacijaje je pružanje zaštite pacijentu. Pacijenti s transplantacijom su pod visokim rizikom od teške bolesti ako nemaju imunitet pre zahvata", stoji u saopštenju bolnice, prenosi WSOC.
 
Karsvel proverava druge bolnice u tom području da vidi da li bi one obavile transplantaciju bez uslovljavanja vakcinacijom.
  • Banderaš

    01.02.2022 00:28
    Balkan
    Srbi sve znaju,u sve se razumeju,od atomske bombe do mikrobiologije,svugde su najpametniji i u svašta se razumeju,a njih (Srba) 40% je nepismeno,a 30% polupismeno(znaju da pročitaju,ali ne razumeju šta znači),ipak ta močvara neznanja u kojoj pliva srpski narod ih ne sprečava da govore šta je trebao Kenedi da uradi,kako se vozi svemirski brod,da komentarišu nečije mišljenje,nečiji sta i vređaju nečije dostojanstvo i slobodu.Čitav narod je vezao jedan šibicar igra se sa životima 7miliona ljudi,prodaje 18% srpske teritorije i srbi se ne bune,još mu tapšu kada ih gazi i vređa ,ali pljuju po čoveku koji poštuje slobodu, svoju ideju
  • nebitna

    31.01.2022 23:46
    malo po malo
    Sve što je nenormalno postaje normalno , tako ste pristali u svojoj sebičnosti is lepom verovanju beloj mafiji
  • Ja

    31.01.2022 22:22
    Budala
    I treba da ostane,,slobodan,, jer je budala, a neko pametan neka dobije bubreg i ostane ziv…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".