VIDEO: U SAD-u spaljivali knjige, okupljeni bacali primerke Harija Potera i Sumraka

Kontroverzni sveštenik Greg Loke iz Tenesija organizovao je paljenje knjiga kako bi se, kaže, borio protiv demonskih uticaja.
Gomila okupljenih spaljivala je, između ostalog, primerke knjiga iz serijala Hari Poter i Sumrak. Obred je prenošen uživo na Fejsbuku. 
"Svesni smo u šta ulazimo. Donesite sve. Prestanite da dopuštate da demoni ulaze u vaše domove. Čarobnjaštvo mora nestati", napisao je Loke u objavi na Fejsbuku koja je u međuvremenu uklonjena. Ipak, prenos paljenja knjiga i propoved koja je održana pre još su na Fejsbuku. 
Lokov događaj u predgrađu Nešvila privukao je mnoge. Pre spaljivanja knjiga, Loke je u propovedi rekao da se bori protiv "masonskih đavola". 
 
"Ne petljam se s vešticama, ne petljam se s demonima, sve ću ih prozvati u ime Isusa Hrista", rekao je Loke. 
 
Američko udruženje bibliotekara saopštilo je da je nedavno doživelo "neviđeni" porast zahteva za zabranom knjiga - navode kako su ljudi 330 knjiga označili nepoželjnim samo u jesen prošle godine. Poređenja radi, takvih zahteva je bilo tek 156 u celoj 2020. godini.
 
  • Mitke83

    06.02.2022 15:39
    Eee moj pope,a internet???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.