I Patrijarh Porfirije analizirao stihove Konstraktine pesme: "Pokušavamo da budemo savršeni, ali..."

Patrijarh srpski Porfirije komentarisao je pesmu Konstrakte za predstojeću Evroviziju.

Ocenio je danas, komentarišući stih "I šta ćemo sad" iz pobedničke pesme koja će Srbiju predstavljati na Evroviziji, da Crkva - koja nije ni staromodna ni moderna već savremena - "daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti" za "odgovore na najdublja suštinska pitanja".

"Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći", naveo je patrijarh u besedi povodom Nedelje Pravoslavlja u hramu Svetog Save na Vračaru.

"Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost", rekao je patrijarh.
 
On je, kako se navodi u saopštenju Informativne službe SPC, poručio da "Crkva niti je staromodna, niti je moderna" već "uvek aktuelna, uvek odgovara, daje mogućnost onome koji traži istinu, koji čezne za večnošću, za ljubavlju".
 
"Do nje se u Hristu i Hristom dolazi. Ona daje mogućnost da svako dobije odgovor na svoja suštinska, najdublja pitanja", naveo je patrijarh Porfirije. 
  • Jojs

    14.03.2022 14:37
    Čime se ti piše naviše,kad će na redu doći Zadruga.ajfon itd.
  • #

    14.03.2022 10:48
    Za mene ovo je neočekivano glup a posebno nepotreban komentar onog ko se zove srpski patrijarh i od koga se očekuje da ima mudrosti i inteligencije obzirom na obrazovanje koje je stekao.
  • Da

    14.03.2022 09:06
    Da
    Bez obzira na sve stavove materijalizam podjele mrznju sovinizam autosovinizam.....moderno ,napredno doba...tradicionalizam....SVI U TESKOM TRENUTKU KAZEMO BOZE POMOZI I OPROSTI MI GREHOVE MOJE.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.