Uskoro na aukciji Vorholov portret Merilin Monro procenjen na 200 miliona dolara

Aukcijska kuća Kristi saopštila je da će na prodaji u maju biti portret Merilin Monro američkog umetnika pop arta Endija Vorhola koji je procenjen na 200 miliona dolara.
Reč je o delu "Shot Sage Blue Marilyn" koju je Vorhol naslikao 1964. godine, navela je kuća Kristi i dodala da čuvena slika Merilin Monro pripada ciriškoj fondaciji Tomasa i Doris Aman.
Fondacija će prihod nameniti poboljšanju života dece širom sveta kroz zdravstvene i obrazovne programe.
"Ceo prihod ide u dobrotvorne svrhe", dodala je aukcijska kuća.
 
Vorhol (1928-1987) smatra se jednim od najvažnijih prestavnika pop arta. Slikao je omote za više prehrambenih proizvoda, među kojima je i Koka kola. Poznat je i po portretima holividskih ikona, a dizajnirao je i omote za dva albuma Roling stonsa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin