Ženi koja je napisala "Kako ubiti muža" sudi se za ubistvo muža

Autorka eseja "Kako ubiti muža" bitće optužena za ubistvo muža.
Nensi Krempton-Brofi, autorka je ljubavnih romana koje je sama izdala, a 2011. objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubistva supružnika. Sedam godina kasnije 71-godišnjakinja je uhapšena zbog sumnje da je ubila svog 27-godišnjeg supruga Danijela Brofija.
Taj kuvar je 2. juna 2018. pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na grudima. Njegova supruga je dan kasnije na Fejsbuku podelila vest o njegovoj smrti.
"Imam tužnu vest. Moj muž i najbolji prijatelj, kuvar Den Brofi ubijen je juče ujutro. Za one od vas koji su mi bliski i smatraju da je ovo zaslužilo telefonski poziv, u pravu ste, ali trenutno se borim da sve shvatim", napisala je Nensi.
 
Uhapšena je u julu i izjasnila se da nije kriva. Slučaj je postao poznat zbog njenog eseja u čijem uvodu stoji: "Kao romantični pisac napetih priča, provodim puno vremena razmišljajući o ubistvu i, posledično, o policijskom postupku. Uostalom, ako ubistvo treba da me oslobodi, sigurno ne želim da budem u zatvoru. I dopustite mi da kažem jasno za zapisnik - ne volim kombinezone i narandžasta nije moja boja."
 
Tužioci navode da je Nensi ubila svog muža u pokušaju da dobije više od 1,5 miliona dolara životnog osiguranja, a u njenom eseju naveden je finansijski motiv kao broj jedan za ubistvo muža.
 
"Razvod je skup, zar stvarno želiš da deliš svoje vlasništvo? Ili ako ste se udali zbog novca, zar nemate pravo na sve? Nedostatak je to što policija nije glupa. Ona prvo gleda u vas. Dakle, morate biti organizovani, nemilosrdni i vrlo pametni. Muževi su i pre nestajali s kruzera. Zašto ne bi i vaš?", napisala je Nensi u eseju.
 
Književnica je rekla policiji da je bila kod kuće kad joj je suprug ubijen, ali snimci sa kamera u blizini mesta zločina pokazuju da je vozila svoj kombi u dva smera u vreme njegove smrti.
 
"Iako je taj prvi hitac verovatno paralisao Dena Brofija i učinio ga nepokretnim, Nensi Brofi je zatim prišla bespomoćnoj žrtvi i ponovo je pucala iz blizine, gađajući u srce kako bi bila sigurna da će Danijel Brofi umreti", napisao je tužilac u sudskom izveštaju iz 2020. 
 
Nakon godina čekanja suđenje je gotovo spremno za početak i moglo bi trajati sedam nedelja.
  • Hm

    05.04.2022 20:47
    Ju
    Dobro sto nije pisala da su je oteli vanzemaljci! Pa nestala sa lica zemlje. Šta bi zaključili?
  • Miroslav

    05.04.2022 18:41
    Gospođo, tako mladi a tako temeljni. Fantastično...iz dvaput i gotovo.
  • Draganche Gagi

    05.04.2022 12:25
    Righteous and justified
    Bog zna čime ju je iznervirao i prekardašio kad je morala da ga ubije. Garant ju je maltretirao i zlostavljao, pukao joj je film i paf. Paf.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin