Neki proizvođači automobila kupuju veš mašine i s njih skidaju poluprovodnike

Autoindustrija je na kolenima zbog nestašice čipova.
Neki proizvođači automobila kupuju veš mašine i s njih skidaju poluprovodnike
Foto: Pixabay
Mada je veliki deo proizvodnje preusmeren na profitabilne SUV-ove i profit je isti, ako ne i veći (svi su podigli cene novih vozila), dugoročno će se posledice osetiti. Manja prodaja znači i teško preživljavanje ovlašćenih servisa u budućnosti, koji će raditi s mnogo manje vozila.
ASML je najveća kompanija za proizvodnju litografskih mašina za izradu čipova, a njen šef Peter Venink tvrdi da je situacija toliko dramatična da neki industrijski proizvođači kupuju veš mašine i s njih skidaju čipove te ih ugrađuju u svoje industrijske module.
Venink nije želeo da imenuje koje su to kompanije, ali budite sigurni da među njima ima i proizvođača automobila, jer oni ipak proizvode najskuplju robu i isplati im se da kupe veš mašinu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin