FOTO: Pokušao da napravi selfi, pa upao u krater vulkana

Američki turista upao je u krater Vezuva, u pokušaju da uhvati svoj mobilni telefon koji je upao kada se mladić slikao, potvrdila je za CNN italijanska policija u ponedeljak.
FOTO: Pokušao da napravi selfi, pa upao u krater vulkana
Foto: Pixabay
Mladi Amerikanac je preživeo pad i prijavio samo nekoliko povreda i modrica na rukama i leđima. Pomoć mu je ukazala Hitna pomoć koja je stigla na lice mesta, ali je odbio odlazak u bolnicu.
Ovaj 23-godišnji muškarac iz Baltimora krenuo je u subotu ujutru zabranjenom stazom u pratnji trojice rođaka, kako su saopštili karabinjeri iz Napulja.
Staza je imala jasne znakove koji upozoravaju na opasnost i zabranjen pristup, navode u policiji, dodajući da će tužilac odlučiti da li će protiv njih pokrenuti formalnu prijavu.
 
 
Poslednja erupcija Vezuva dogodila se 1944. godine, a vulkan je i dalje aktivan, iako je u stanju mirovanja, navodi se na sajtu Nacionalnog parka Vezuv.
 
Najviši vrh planine dostiže 1.277 metara, dok krater ima prečnik od 450 metara i dubok je 300 metara.
 
Vezuv je bio uspavani vulkan vekovima pre nego što je eruptirao 79. godine nove ere, zatrpavajući gradove poput Pompeje, Oplontisa i Stabije.
 
Fotografisanje na opasnim mestima odnelo najmanje 379 života
 
Zbog fotografisanja na rizičnim mestima u periodu od januara 2008. godine do jula 2020. godine, najmanje 379 ljudi umrlo je u svetu, u proseku po jedna osoba na svakih 13 dana, navodi se u studiji koju je preneo "Pais".
 
Od preminulih, 141 je bio turista, a 238 lokalno stanovništvo. Na listi koju čini više od 50 država, najviše umrlih je registrovano u Indiji (100), Sjedinjenim Američkim Državama (39) i Rusiji (33), dok Španija sa 15 preminulih deli šesto mesto sa Australijom.
 
Autori studije su identifikovali i deset mesta na svetu sa najviše umrlih. To su, bez redosleda po broju slučajeva, vodopadi Nijagare (na granici između SAD i Kanade), Veliki Kanjon (SAD), Ćarko del Buro (Kolumbija), plaža Penja (Brazil), vodopad Mlango (Kenija), Uralske planine (Rusija), Tadž Mahal i dolina Dudpatri (Indija), ostrvo Nusa Lembongan (Indonezija) i arhipelag Langkavi (Malezija).

Teme

SELFI
  • pawlle

    14.07.2022 10:53
    steta sto nije prineo zrtvu Vezuvu
  • nepostovanje

    14.07.2022 09:17
    krenuo zabranjenom stazom...

    sve jasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin