Uskoro obavezno zatvaranje vrata u prodavnicama sa klimom u Francuskoj

Francuska ministarka za energetsku tranziciju izjavila je da će uskoro izdati ukaz kojim će se obavezivati prodavnice sa klima uređajima da drže zatvorena vrata.
Uskoro obavezno zatvaranje vrata u prodavnicama sa klimom u Francuskoj
Foto: Pixabay

Prema drugom ukazu, prodavnice će morati da smanje svetleće reklame, a sve radi štednje energije.

"Narednih dana ću doneti dva ukaza - prvim se uvodi opšta zabrana svetlećih reklama bez obzira na veličinu između jedan sat i šest sati ujutro, izuzev na aerodromima i železničkim stanicama, a drugom se zabrajuje prodavnicama da imaju otvorena vrata dok rade klima ili grejanje", rekla je ministarka Anjes Panije-Rinašer.

Ostavljanjem otvorenih vrata troši se 20 odsto energije više, što je apsurdno, rekla je ministarka.
 
Gradovi kao što su Lion, Bezanson i Pariz doneli su gradske naredbe sredinom jula, u vreme kada je jak toplotni talas zahvatio Francusku, da klimatizovane prodavnice zatvaraju vrata, uz pretnju kaznom.
 
Vlada predviđa da to postane obavezno u celoj zemlji uz kaznu od 750 evra.
 
Što se tiče svetlećih reklama, aktuelni propisi prave razliku između naselja sa manje ili više od 800.000 stanovnika - takva rasveta zabranjena je između 1.00 i 6.00 sati u mestima sa manje od 800.000 stanovnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin