Najtopliji jul u Španiji u poslednjih šest decenija - izmereno 46 stepeni

Jul je bio najtopliji mesec u Španiji od 1961. godine, kada su u toj zemlji počele da se redovno mere temperature, saopštio je nacionalni meteorološki zavod.
Najtopliji jul u Španiji u poslednjih šest decenija - izmereno 46 stepeni
Foto: Pixabay

Prosečna temperatura je prošlog meseca iznosila 25,6 stepeni Celzijusa, što je za 2,7 stepeni više od do sada najtoplijeg jula.

U andaluzijskom gradu Moron de la Fronteri je 24. jula izmerena najviša temperatura za jul od 46 stepeni, javlja AP.

Izuzetne vrućine i suša su doprineli izbijanju brojnih šumskih požara. U više od 370 požara u Španiji je izgorelo 240.000 hektara zemljišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.