Pozvali roditelje da na svojoj deci testiraju Teslino vozilo

Jutjub je uklonio snimak na kojem su deca iskorišćena kako bi se testiralo hoće li ih Teslin softver za potpuno autonomnu vožnju prepoznati i zaustaviti se.
Pozvali roditelje da na svojoj deci testiraju Teslino vozilo
Foto: Pixabay
Video je bio objavljen na Jutjub nalogu "Whole Mars Blog" prošle nedelje pošto je Omar Kazi, koji vodi nalog Teslinih obožavalaca, pozvao roditelje u San Francisku da uz pomoć svoje dece testiraju softver. Njegovom pozivu se odazvao i jedan od Teslinih investitora, preduzetnik Tad Park. Za testiranje je iskoristio svoju ćerku i petogodišnjeg sina, prenosi N1.
Portparol Jutjuba je za CNBC rekao da je snimak uklonjen jer krši smernice o sadržaju koji ugrožava maloletnike.
"Jutjub ne dopušta sadržaj koji prikazuje maloletnike kako učestvuju u opasnim aktivnostima ili koji podstiču maloletnike na opasne aktivnosti. Nakon pregleda, uklonili smo sadržaj", rekao je portparol za CNBC.
 
Kazi nije želeo da komentariše slučaj, a na Tviteru je potom objavio alternativni link za video.
 
Park, koji je učestvovao u testu sa svojim sinom i ćerkom, rekao je za Insajder da oseća da je Jutjub bio pod pritiskom medija da ukloni video, dok ga on smatra "benignim".
 
"Ovo nije bio test. To je jednostavno bila demonstracija sposobnosti sistema da može da prepozna pešake", rekao je Park.
 
Istakao je da automobil nije išao brže od 13 km/h prilikom testova u kojima su učestvovala njegova deca, kao i da je bio spreman da zaustavi automobil ako sistem ne zaustavi vozilo.
 
Poziv da ljudi testiraju Teslu na svojoj deci usledio je pošto je kritičar ovog automobila Den O'Daud tvrdio da Teslin softver nije prepoznao lutku veličine deteta, već se zakucao u nju. To je izazvalo bes među obožavaocima električnog automobila, koji su želeli da odbrane sistem.

Teme

Tesla
  • Salw

    23.08.2022 07:47
    Satanizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin