Pariz diše bez automobila: Sutra dan bez motornih vozila

Glavni grad Francuske sutra organizuje akciju Pariz diše bez automobila.
Pariz diše bez automobila: Sutra dan bez motornih vozila
Foto: Pixabay
Osim autoputa oko Pariza, ceo grad će od 11 do 18 sati biti rezervisan za nezagađujući saobraćaj, kao što su bicikli, roleri, trotineti i skejtbordovi.
Zabrana kretanja motornih vozila ima za cilj "mirniji, živahnijih i dan sa više vazduha", saopštile su gradske vlasti koje takvu akciju organizuju od 2015. godine.
Zabranom su obuhvaćeni dvotočkaši i električna vozila, a oni koji budu prekršili kaznu dobiće kaznu od 135 evra. Jedini izuzetak su vozila hitne pomoći, autobusi i taksi.
 
Na Trgu Konkord biće organizovane radionice za popravku bicikala kao i štandovi za podizanje svesti biciklista o opasnostima vožnje u urbanoj sredini.
 
Na Trokaderu će biti organizovana vožnja skejtbordom.

Teme

pariz

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin