Nakon gotovo 40 godina u zatvoru utvrđeno da je nevin

Muškarac koji je u Sjedinjenim Državama proveo gotovo 40 godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio, pušten je nakon što su rezultati DNK analize pokazali da je nevin.
Šezdesetdevetgodišnji Moris Hejstings, proveo je više od 38 godina u zatvoru u Kaliforniji zbog ubistva Roberte Vajdermajer i dva pokušaja ubistva 1983. godine.

Okružni tužilac u Los Anđelesu Džordž Gaskonj je objavio da je presuda za ubistvo iz 1988. ukinuta i da je Hejstings pušten iz zatvora.

"To što se dogodilo gospodinu Hejstingsu je grozna nepravda. Sistem pravosuđa nije savršen i kada saznamo za nove dokaze naša je dužnost da brzo reagujemo", rekao je Gaskonj.
 
Hejstings, koji je uvek tvrdio da je nevin, na konferenciji za novinare rekao je da želi da uživa u svom životu.
 
"Neću upirati prstom. Ne stojim ovde kao ogorčen čovek", izjavio je.
 
Kako bi dokazao svoju nevinost, 2000. godine je zatražio DNK analizu, ali je taj zahtev prvobitno odbijen.
 
U junu je otkriveno da se DNK dokazi iz vremena ubistva 1983. podudaraju s muškarcem koji je preminuo 2020, dok je bio u zatvoru zbog otmice i silovanja, navela je kancelarija okružnog tužioca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin