Tužilac: Finska premijerka nije zanemarila dužnosti zbog žurki

Finska premijerka Sana Marin nije zanemarila dužnosti u svom kabinetu tokom letnjih zabava kojima je prisustvovala, zaključio je državni tužilac te zemlje.
Nema razloga da se pomisli kako je socijaldemokratska šefica vlade zanemarivala svoje službene dužnosti ili prekršila zakon, naveo je tužilac Tuomas Pojsti u reviziji pritužbe na "neprilično ponašanje premijerke" (36) za vreme letnjih zabava.

Marin je u avgustu dospela na naslovne stranice zbog video snimka sa privatne žurke, gde se vidi kako pleše i peva sa prijateljima.

Jedan od snimaka je podstakao glasine o tome da je mlada premijerka možda konzumirala droge, ali ona je odmah odbacila sve optužbe i spremno se podvrgla testu na droge koji je bio negativan.
 
Zakonitost aktivnosti vlade, predsednika i vlasti u Finskoj proverava nezavisni državni tužilac.
 
Građani mogu da mu podnesu pritužbe ako sumnjaju da se neko ponašao protivzakonito.
 
Nakon što su objavljeni snimci premijerke Marin, Pojsti je dobio nekoliko takvih pritužbi, u kojima je uglavnom optužuju da nije sposobna za obavljanje dužnosti zbog konzumiranja alkohola.
  • @votka

    05.11.2022 14:13
    Finska je "toliko puta" (koliko?) i to "do nogu" potukla Ruse. Ja bih da dodam da Finska nikada nije bila u sastavu Rusije. Praštajte na političkoj nekorektnosti što "Rusi" i "Rusija" pišem velikim slovom - jače od mene, gnjavili su me u školi besmislenim pravopisom pa sam zato zapostavio učenje istorije. Upamtio sam toliko da su se Švedjani divili Fincima i smatrali ih sebi ravnima.
  • votka

    05.11.2022 11:52
    pa sta finska je
    poznato je kako se u finskoj lose zivi, vlada opste bezakonje i da nema bratskih im rusa koje su na svoju nesrecu do nogu potukli toliko puta u istoriji, propali bi oni odavno.
  • ZX

    05.11.2022 06:35
    Međutim
    Kad bi takve probleme imala tzv premijerka, mi bi pevali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin