Prodato špansko selo koje se nudilo za 260.000 evra

Selo Salto de Kastro, u blizini grada Zamora na severozapadu Španije, koje se prodavalo za 260.000 evra, našlo je kupca. Novi vlasnik želi da izgradi seoski hotel i pretvori ga u turistički kraj.
Sa 44 kuće, kafanom, crkvom, školom, pa čak i hotelom sa vešernicom i trpezarijom, ovo selo je privuklo pažnju graditelja iz Toleda Oskara Toresa, piše lokalni list "Diario de Castilla y Leon".
Salto de Kastro ukupno ima izgrađenih 6.600 kvadrata, zauzima površinu od 7,8 hektara, a cena kvadratnog metra je 39 evra, navodi sajt Idealista.
Na ovom mestu se nalazi i stara kasarna policije, bazen i sportski tereni. Selo je sredinom 20. veka sagradio Ibedrola, da bi obezbedio smeštaj za radnike koji su radili na izgradnji brane Kastro. Nakon što su pripadnici policije premešteni u drugu oblast, a ostali stanovnici otišli, selo je napušteno i nenaseljeno od 1989. godine.
 
Pre četiri, pet godina selo Salto de Kastro stavljeno je na prodaju za 6,2 miliona evra, ali od tada nije urađeno ništa dok cena dok nije smanjena na 260.000 evra. Ipak, početkom novembra ova cifra porasla je za 20.000 zbog interesovanja potencijalnih kupaca.
 
 
Trenutno se nalazi na crvenoj listi baštine "Hispania Nostra", što znači da je njena infrastruktura u prilično lošem stanju. Brojni objekti su devastirani.
 
Među atrakcijama ističe se činjenica da je selo deo prirodnog parka "Arribes del Duero", zaštićenog prirodnog područja.
 
Selo se graniči sa Portugalijom i udaljeno je 53 kilometra od glavnog grada Zamore.
  • Joca

    18.11.2022 15:11
    Vučkov san!
  • Lopovska posla

    18.11.2022 14:45
    I nije neka vest.U Vojvodini,na severu Banata,još malo pa za iste pare možeš da kupiš i dva sela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin