Teoretičar zavere želi da proglasi bankrot nakon što mu je određeno da plati odštetu

Vlasnik ultradesničarske internet-platforme Infovors (Infowars) Aleks Džons je pred sudom u Teksasu zatažio da mu se omogući lični bankrot.
To je zatražio nakon što mu je određeno da plati odštetu i kaznu od 1,5 milijardi dolara zbog teorija zavere koje je godinama širio u vezi sa masakrom u školi Sendi Huk.
Džons je zahtev predao sudu u Hjustonu koji je specijalizovan za bankrote.
Zahtev za proglašenje bankrota usledio je nakon što je sud naložio Džonsu da plati gotovo 1,5 milijardi dolara na ime odštete članovima porodica žrtava masakra u osnovnoj školi Sendi Huk, zato što je Džons smatrao da se ovaj masakr nije ni desio.
 
Advokat koji zastupa Džounsa u slučaju njegovog bankrotstva još nije odgovorio na novinarski zahtev za komentar.
 
Porota suda u Konektikatu je u oktobru ove godine dodelila porodicama žrtava 965 miliona dolara na ime kompenzacije za pretrpljenu štetu, a sudija je kasnije dodao na tu sumu još 473 miliona dolara na ime kaznene odštete. Prethodno, iste godine, porota suda u Teksasu je roditeljima jednog deteta ubijenog u masakru dodelila 49 miliona dolara na ime odštete.
 
Zahtev za bankrotstvom privremeno je zaustavio sve postupke pred sudom u Konektikatu i primorao sudiju da otkaže za danas zakazano saslušanje u vezi sa zahtevom porodica žrtava za obezbeđenjem Džounsove imovine i kompanije kako bi se dosuđena odšteta mogla isplatiti.
 
"Kao i drugi kukavički potezi koje je Aleks Džound poduzeo, ovaj bankrot mu neće poći za rukom", izjavio je advokat oštećenih Kris Matei (Chris Mattei).
 
On je dodao da sistem bankrotstva ne štiti nikog ko se upušta u namerne napade bez presedana na druge osobe, kao što je Džons učinio.
 
"Aleks Džons će biti odgovoran pred američkim sudstvom, a mi nikada nećemo prestati da radimo na tome da se odluka suda primeni", rekao je advokat.
 
U postupcima pred sudovima u Teksasu i Konektikatu, rodbina 20-oro ubijene dece i šestoro ubijenih odraslih u masakru u Sendi Huku posvedočili su da su ih godinama uzmemiravali i pretili im ljudi koji su verovali u laži koje su se mogli čuti u Džonsovim emisijama.
 
Jedan roditelj je rekao da su pobornici teorija zavere urinirali po grobu njegovog sedmogodišnjeg sina i pretili da će izvaditi mrtvački kovčeg iz groba.
 
Džons se smejao odštetama svaljenim na njegovu Infovors platformu, rekavši da on ima manje od dva miliona dolara na svoje ime i da neće moći da plati tako visoku odštetu.
 
Međutim, ekonomski forenzičari su u postupku u Teksasu utvrdili da Džons i njegova kompanija Fri spič sistems (Free Speech Systems) zajedno imaju prihod gotovo 270 miliona dolara.
 
Fri spič sistems je takođe zatražio proglašenje bankrota.
  • Super Hik

    04.12.2022 11:36
    Treba posklanjati ovakve budale.
    Njihove laži i obmane nanose neviđenu štetu čovečanstvu, pogotovo neobrazovanom plebsu kao najranjivijoj kategoriji.
  • Free Jones

    03.12.2022 01:57
    To da je on teoretičar zavere tvrde zaverenici, jer je on praktičar istine koja ih jako boli.
  • Zemlja čudesa

    02.12.2022 21:16
    Preterali sa visinom odštete, sada neće dobiti ništa... Njegova kompanija će za dan-dva izgubiti sve prihode koji su se i zasnivali na tome što je on vodi, a iz lične imovine neće pokriti ni troškove suda. Nije on ni prvi ni poslednji koji je izveo takvu fintu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.