Mask ima novu anketu: Treba li pomilovati Asanža i Snoudena?

Vlasnik Tvitera Ilon Mask postavio je anketu na svom nalogu u kojoj pita da li treba pomilovati osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena.
Mask ima novu anketu: Treba li pomilovati Asanža i Snoudena?
Foto: Pixabay (ilustracija)

"Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću sprovesti anketu. Pitam da li treba pomilovati Asanža i Snoudena", naveo je Mask.

Asanžu (51) u SAD preti 175 godina zatvora zbog optužbi za objavljivanje poverljivih informacija, a nalazi se u strogo čuvanom zatvoru u Britaniji, Belmaršu.
Vodeći zapadni mediji, uključujući Njujork tajms, Gardijan, Tajms, Mond i El Pais, pozvali su vladu SAD da odbaci optužbe protiv Asanža zbog puštanje u javnost poverljivih informacija.
 
 
Snouden (39) je izašao u javnost 2013. godine sa informacijama o metodama elektronskog nadgledanja američkih obaveštajnih agencija, uključujući i nelegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera.
 
On je pobegao iz SAD i zatražio azil u nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. Moskva mu je 1. avgusta 2014. godine dala dozvolu za boravak, a ove nedelje je dobio ruski pasoš.
  • Realista

    04.12.2022 12:40
    pogledaj dom svoj, anđele
    Pre nego što bi srpski dušebriznici bili za ili protiv, trebali bi da se zapitaju gde oni žive...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin