Klimatski aktivisti uporni u bušenju guma širom Evrope: Na meti bilo 900 vozila

Grupa klimatskih aktivista ne odustaje u naumu da oteža život vlasnicima SUV vozila.
Klimatski aktivisti uporni u bušenju guma širom Evrope: Na meti bilo 900 vozila
Foto: Pixabay (ilustracija)
Grupa aktivista okupljena oko pokreta "Tyre Extinguishers" je sve aktivnija. Poznati po tome da ispuštaju vazduh iz guma SUV vozila, ovi aktivisti su svoj "potpis" ostavili već u brojnim zemljama, a u najnovijoj objavi hvale se kako su u samo jednoj noći ispustili gume na gotovo 900 SUV-ova. 
Ovaj put se to dogodilo isključivo u evropskim zemljama. Kao i u prethodnim slučajevima, ispuštao se vazduh iz guma na ulicama gradova Velike Britanije, Francuske, Nemačke, ali i Austrije. 
Naime, krajem prošlog meseca bili su aktivni u Insbruku, glavnom gradu pokrajine Tirol. U tom gradu su izduvali gume na 11 SUV-ova. Najviše SUV-ova ovaj je put stradalo u Cirihu u Švajcarskoj, čak 102. 
 
 
Ovaj pokret se protiv zagađenja bori tako što ispušta vazduh iz guma na automobilima koji dosta troše, a posebno SUV-ovima. Time ih onesposobljuje za vožnju, što im je i osnovni cilj. Na svojim stranicama nude uputstva za delovanje, promotivni materijal i rubriku u kojoj izveštavaju o svojim aktivnostima. 
 
Ne savetuju bušenje guma, što donekle smanjuje trošak vlasniku. Takođe, vozila koja koriste osobe sa invaliditetom nisu na meti "napada", a imaju i stranice gde objašnjavaju kako prepoznati SUV vozilo i ispustiti vazduh. Recimo i kako gume prazne tako da iglu ventila pritisnu nekim malim predmetom i tako ostave. Taj proces nazivaju "razoružavanjem" SUV-a.
  • Shimmy

    07.12.2022 14:52
    statistika
    2 od 5 komentatora procitaju i tekst clanka a ne samo naslov :)
  • Pera

    06.12.2022 16:41
    Naslov ne odgovara tekstu
    Nije bušenje nego ispuštanje vazduha. Nije to Srbija.
  • Kata

    06.12.2022 15:22
    @Novonasadjeni
    ne znaju jer su glupi kao k....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".