Grupa H&M zatvorila svoje poslednje prodavnice u Rusiji

Švedska grupa za odeću "Henes i Moric" (H&M) je danas objavila da je zatvorila i svoje poslednje prodavnice u Rusiji i Belorusiji posle postepenog povlačenja najavljenog zbog ruske invazije Ukrajine.
Grupa H&M zatvorila svoje poslednje prodavnice u Rusiji
Foto: Pixabay
"Grupa H&M završila je svoje aktivnosti u Rusiji i Belorusiji ovog tromesečja, prodate su preostale zalihe, a poslednje prodavnice zatvorene su 30. novembra", navela je grupa u saopštenju.
Grupa je prodaju u Rusiji oobustavila u martu zbog početka ruske invazije Ukrajine, a u julu je objavila da se povlači iz Rusije, što je procenila da će je koštati 2,1 milijardi kruna (oko 193 miliona evra).
Rusija je krajem 2021. bila šesto najveće tržište te grupe i donela više od dve milijardi kruna obrta u poslednjem tromesečju 2021. godine.
 
H&M koji je ušao u Rusiju 2009, imao je tamo 6.000 zaposlenih. Zatvaranje prodavnica H&M u Rusiji, Belorusiji i Ukrajini je ove godine za nekoliko procenata oborilo obim poslovanja te švedske firme.
  • Eeeee

    17.12.2022 09:29
    Krpuljine kvalitet robe još malo pa ko na buvljaku
  • Liman

    15.12.2022 17:36
    Eto propasce sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin