U Njujorku otvorena prva prodavnica za legalnu prodaju marihuane

U Njujorku je otvorena prva radnja za legalnu prodaju marihuane za rekreativnu upotrebu.
U Njujorku otvorena prva prodavnica za legalnu prodaju marihuane
Foto: Pixabay
Više od 100 ljudi okupilo se u radnji u Ist Vilidžu, kojom upravlja neprofitna organizacija Housing works. 
Ova grupa posvećena je borbi protiv side i beskućništva.
Guvernerka Njujorka Keti Hočul izjavila je da je ovo "istorijska prekretnica u njujorškoj istoriji kanabisa", preneo je AFP.
 
Ona je saopštila da očekuje da će Njujork biti "nacionalni model za bezbednu, uravnoteženu i inkluzivnu industriju", koja se sada gradi.
 
Housing works je jedna od 36 grupa i pojedinaca koji su 21. novembra dobili licencu za marihuanu. Cilj države Njujork je da prvih 150 licenci dobiju trgovci koji su u prošlosti bili osuđeni za posedovanje ili prodaju kanabisa.
 
Hočul je rekla da vlasti žele da isprave neproporcionalan uticaj višedecenijske prohibicije marihuane, što je pogodilo afričko-američke i hispanske zajednice. Poreski prihod od legalne prodaje marihuane biće uložen u zajednice širom države, da bi se podržale javne škole, servisi za zavisnike, usluge iz oblasti mentalnog zdravlja, smeštaja i ostali komunalni programi, rekla je guvernerka Njujorka.
  • @B

    30.12.2022 16:46
    @B
    @B
    Imas i pravo. Srbija je na lekovima za zivce 100%. Katasrofa!
  • B

    30.12.2022 12:16
    nada umire poslednja
    Voleo bih da dozivim to i ovde.
    Do 2003.posedovanje nije bilo krivicno delo, samo prodaja, i voleo bih da dozivim makar dekriminalizaciju, ako ne vec punu legalizaciju.
    Sto je najzanimljivije, uvek su alkoholicari bili najglasniji kako je to droga.
    Pola litre vinjaka rubinovog popiti do 7 ujutro, ma to je ok, to je srpski i balkanski.
    Malo bromazepama i trodona, sa malo vinjaka, ma i to je ok.
    Al trava...jujuju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.